Fredbo på Høvik

Fredbo på Høvik
NB! Det er flere gamle hus som heter Fredbo.. Dette er ikke Villa Fredbo på Nesodden som har vært omtalt i utallige interiørblader!

onsdag 13. juli 2011

Ventilasjon ferdig!

Da er mesteparten av ventilasjonsanlegget installert. Det blir nå tilluft (friskluft) til alle soverom, stuer og fremtidig kjellerstue, og avtrekk på kjøkken, bad, fremtidig bad/vaskerom i kjelleren og teknisk rom i kjelleren. Anlegget har varmegjenvinning, slik at tilluften blir varmet opp av avtrekk. Mesteparten av anlegget står på loftet så det meste av kanaler er skjult. Noe kanaler må gå ned gjennom etasjene, men blir skjult av skap på soverommet og der det går gjennom spisestuen i første etasje lager vi veggen kunstig tykk slik at kanalene går inne i veggen. Har ikke noe bilde av dette nå, men skal prøve å få tatt i morgen. Har ikke startet anlegget ennå da noen få deler og ledninger mangler, men det er forsåvidt ikke noe hast.

Det må opp en boks på ytterveggen for inntak og avkast, denne ble installert i går på nordsiden av huset. Ikke akkurat noe skjønnhet som passer til fasaden, men den må til, og den er ikke så veldig stor.
Her er det sagd hull i gavlveggen for inntaks/avkast-boksen. (Campingstolen var til fattern slik at han kunne sitte litt - han hadde vondt i beinet)
Inntaks/avkast-boksen ferdig montert.
Her er et bilde av lyskassene til kjellervinduene på sørsiden av huset som lovet i forrige innlegg. Ellers vil det her bli blomsterbed langs veggen og resten blir forhåpentligvis plen. Kanten på gårdsplassen kan sees nederst i bildet, her kan vi sikkert dele plenen fra gårdsplassen med noe kantstein, men det blir senere...
Lyskasser
Har ellers holdt på litt inne med forberedelser til panelering/gipsing av vegger. Bildet viser ramme skyvedør mellom gang og kjøkken som begynner å ta form.
Ramme til skyvedør mellom gang og kjøkken
Thats it for i dag, kanskje det kommer mere bilder i morgen!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar