Fredbo på Høvik

Fredbo på Høvik
NB! Det er flere gamle hus som heter Fredbo.. Dette er ikke Villa Fredbo på Nesodden som har vært omtalt i utallige interiørblader!

fredag 1. juli 2011

Ny avløpsledning, teknisk rom, og jobbing på loftet

Den nye avløpsledningen kom på plass på torsdag, dagen etter at vi fant ut at den gamle var brutt. Bildet viser den nye ledningen lagt i grøft fra huset og ut mot en gammel kum (hvor den er koblet videre mot kommunalt avløp).
Ny avløpsledning ut fra huset
Kjellergulvet pigget opp for å komme ned til rørene, hvor det nye røret er skjøtet på
Teknisk rom begynner å ta form. Varmtvannsberederen er på plass, og anlegget for gulvvarme er montert. Inntil videre blir den vannbårene gulvvarmen varmet direkte av en elektrisk kolbe på 9kW (hvit boks), i tillegg er det en liten sirkulasjonspumpe (sort) og en ekspansjonstank (liten rød tank) og diverse andre gadgets. Her blir det også montert en styresentral senere som justerer hver kurs med gulvvarme på samlestokken (øverst til venstre) basert på termostater i hvert rom som har gulvvarme.
Teknisk rom - mitt favorittrom :-)
Ellers gikk mesteparten av dagen i dag med i arbeid på loftet (med god hjelp av lillebror). Vi fikk montert loftstrappa som var helt nødvendig for å få ventilasjonsanlegget opp på loftet (den gamle luka var for liten, og hadde ikke trapp). Utskjæringen rundt trappa er stygg, men denne himlingen skal lages på nytt senere.
Ny loftstrapp
Så ble det laget fundament for ventilasjonsanlegget. Først en del kubbing for å få et underlag i vater. Så 22mm sponplate, og øverst en 30mm lyddempingsplate (fra Biltema). Håper 30mm holder for å unngå å høre aggregaet i etasjen under, men dette kan evt økes senere.
Fundament for ventilasjonsaggregatet
Så fikk vi båret opp selve aggregatet til loftet. Dette er tungt og uhåndterlig, og gikk akkurat opp loftstrappa. En liten milepæl, og nå er det klart for å begynne å legge diverse rør rundt omkring på loftet og nedover i etasjene.
Ventilasjonsaggregatet på plass!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar