Fredbo på Høvik

Fredbo på Høvik
NB! Det er flere gamle hus som heter Fredbo.. Dette er ikke Villa Fredbo på Nesodden som har vært omtalt i utallige interiørblader!

tirsdag 12. juli 2011

Graving er ferdig! (og nytt strøminntak)

Det har vært litt dårlig med innlegg siste ti dagene. Delvis skylles dette at vi tok fri både forrige helg og denne helgen, og det har ikke skjedd så mye i huset i mellomtiden som har fortjent noe innlegg. Har jobbet en del med ventilasjon på loftet, det tok litt lengre tid en planlagt, og det er en del andre småting som må gjøres før veggene kan få plater og panel.

Men gravejobben er ferdig, så nå har huset ny drenering, og vi har i tillegg fått ny gårdsplass! Men før det måtte jeg i all hast strekke ny ledning i bakken under gårdsplassen mellom huset og garasjen, da det viste seg at den gamle ledningen ikke kunne brukes. Tips til dere som trenger trekkerør - dette er billig på Byggmax! Under ser dere en hendig transporttralle for trekkerør :-)
Transporttralle for trekkerør med sitteplass for formannen
Gårdsplassen ble gravd ned ca 20-30cm, og det ble dumpet maskinkult (ganske stor stein) og deretter et lag med subbus (småstein) oppå dette. Dette ble så komprimert, slik at vi nå har et jevn og fin gårdsplass foran huset.
Maskinkult under subbus

Det går an å bruke gårdsplassen igjen!
Hagen er også planert. Noe overskuddsmasse fra dreneringen ble brukt til å lage plenen planere enn det den var før. Dette blir en super crocket-plen! Vi må nå vente til det har tørket litt før vi gjør siste jevning med jernriva før det kan sås. Basert på værmeldingen og været slik det er nå om dagen blir ikke dette med det første...

Hagen slik den ser ut nå. Den er ihvertfall ganske flat. Og her kommer det plen!

Mer hage. Lyskasse forran kjellervinduet.
Noen av kjellervinduene står ganske lavt, så disse har over tid blitt fuktige av jorden rundt og delvis råtnet. Vi fikk derfor lagd "lyskasser" rundt noen av disse vinduene, og disse ble støpt opp av gravemaskinmannen. Et av disse sees i bildet over, vi skal legge ut bilder av de andre - de ble ganske fine. Og så er det et godt grunnlag for senere nye vinduer i kjelleren.

I dag var det også ganske hektisk rundt huset, da både entreprenøren til Hafslund Nett kom for å koble opp det nye strøminntaket, og kabel-tv-mannen kom for å koble opp .... kabel-tv. Det var rift om å komme opp i masten en liten stund.
Oppkobling av nytt strøminntak.
Når dette var gjort ble det gamle luftspennet fjernet, både strøm, tele og kabel-tv, så nå ligger alt i bakken. Og vi klokka vår første kliowattime på det nye anlegget utover kvelden i dag, etter diverse saging.

Vi har faktisk Internett i huset nå, men det blir nok en liten stund før første blogginnlegg som blir sendt fra huset kommer.

Det gamle sikringsskapet som står litt rart plassert halvveis opp i trappa mellom første og annen etasje er nå endelig frakoblet, og skal rives snart, slik at gangen/trappa kan gjøres ferdig og klar til panel.

Det var nok for i dag. Håper på noe mer fremdrift denne uken da kona og guttungen er på nordvestlandet, og det blir tid noen lange dager i huset :-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar