Fredbo på Høvik

Fredbo på Høvik
NB! Det er flere gamle hus som heter Fredbo.. Dette er ikke Villa Fredbo på Nesodden som har vært omtalt i utallige interiørblader!

torsdag 23. juni 2011

...Mens vi venter på gulvet

De siste dagene har gått med til diverse småting, i vente på at gulvet skal bli levert (kommer i morgen, fredag).

Vi har gjort diverse snekring innendørs - oppretting av tak i gang og ferdiggjøring av utlektingen på vegger. Det som mangler før veggene kan få plater er at elektrikeren gjør seg ferdig med rør for elktrisk anlegg, samt at vi skal lekte ut på noen innervegger.

Har også lagt plast og trinndempingsmatte (2mm skum) på alle gulv i første etasje, slik at det nå er klart for å legge gulv. Gulvet vi har bestilt er fra gulvspesialisten, og er av hvitoljet eik. Se bildet under, håper vårt blir like fint!
Gulvet vi har bestilt
Dreneringsgrøfta rundt huset er ferdig, rør for drenering og takrennevann er lagt, og knotteplast er festet på muren. I morgen blir muren isolert og fylt igjen, samt at det blir gravd en grøft bort til en dreneringskum litt lengre ut på tomta.
Drensrør og takrennerør samles her fra begge sider av huset, og skal ledes bort i stikkgrøft
I forbindelse med graving rundt huset ville vi også få lagt ned alt av strøminntak etc i bakken, så vi slipper å ha luftspenn inn til huset. Det store røde røret inneholder strømledning. Det lille inneholder kabel-TV/Internett, denne trakk jeg selv og er lagt klart ved stolpen for at the Cable Guy skal kunne koble til.
Ledninger lagt i bakken
Gulvvarmen er også ferdig, og alle rørene er samlet i samlestokk i kjeller (i mitt kjære tekniske rom). Denne vil utvides for varme til kjellerstue og bad/vaskerom i kjeller i fremtiden.
Samlestokker for gulvvarme i kjeller
Vi har valgt å ikke installere varmepumpe foreløpig, da invisteringskostadene for dette er ganske høye, og vi vil avvente litt til vi ser hva forbruket blir. Derfor blir det installert en enkel 9kW el-kassett som varmer vannet direkte med strøm. Denne ble bestilt fra Arne Bergli på mandag, og kom i posten på onsdag - Raskt levert! Nå er det bare for rørleggeren å komme å koble det opp, sammen med varmtvannsbeholderen.

Og ja, det glemte vi, vi har bestilt innerdører! Selvfølgelig ekte tredører (ikke formpresset) som vi mener passer best til huset. Vi gikk for dører fra Diplomat av typen Sondre (uten glass) og Anne (dobbeltdør med glass mellom de to stuene).
Dør mellom stuene, kommer med sidedør

De andre dørene blir slik som denne

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar