Fredbo på Høvik

Fredbo på Høvik
NB! Det er flere gamle hus som heter Fredbo.. Dette er ikke Villa Fredbo på Nesodden som har vært omtalt i utallige interiørblader!

mandag 6. juni 2011

Hagearbeid og snekring

I helgen har vi gjort en del, både ute og inne. Vi klippet plenen for første gang, og gjett om det ble mye gress å trille bort!

Svigerfar klør seg i hodet over hvor vi skal gjøre av alt gresset som er slått..

Lillegutt passer på arbeidene. Han er i finstasen i dag siden vi feiret ettårsdagen hans tidligere på dagen.

Her har vi hengt opp den nye husken i epletreet. Lillegutt følger med på arbeidet

Ellers ble taket i stuen revet (en del plater og rupanel), slik at stubbloftsbordene kom frem. Har så lektet/rettet av hele taket i stuen med 23 x 48 lekter, et rettholt (ingen fancy laser-greier) og juster/karmskruer. Det fungerte veldig bra og var gjort unna på noen timer.

Nyavrettet tak i stuen, klar til lampepunkter og etterhvert gipsplater.

Det var over 5cm høydeforskjell på bjelkene fra høyeste til laveste punkt.
Ellers har tiden gått med på litt småsnekring her og der, samt legging av vindpapp i gangen (over to etasjer) på den ene veggen. Venter med videre arbeid i gangen til vi får dugnadshjelp til riving og vi får fjernet det gamle strømskapet, som nå står på veggen halvveis opp i trappa mellom første og annen etasje. Nytt strømskap blir plassert i kjelleren. Taket i spisestuen må også rives og lektes/rettes av i nær fremtid, slik at elektrikeren kan plassere ut lyspunkter.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar