Fredbo på Høvik

Fredbo på Høvik
NB! Det er flere gamle hus som heter Fredbo.. Dette er ikke Villa Fredbo på Nesodden som har vært omtalt i utallige interiørblader!

søndag 19. juni 2011

Fremdrift - drenering, vannbåren varme, snekring og dugnad

Et noe panikkartet innlegg fra kona til tross, det har vært mye fremdrift i løpet av uken/helgen!

Dreneringen er godt i gang. Og med det regnet som har vært i det siste er hele tomta redusert til søle! Men gravinga rundt huset er hvertfall ferdig.

Dette var en gang en hage...

Ingen post til oss om dagen - det er umulig å komme til postkassen!

Vi traff også på fjell når grøfta rundt huset måtte graves, men det fikses fort med å pigge med gravemaskina. Det neste som skal gjøres nå blir å legge pukk og drensrør i grøfta, samt avløpsrør for takrennene. I tillegg legger vi ut ny jordledning rundt huset. Muren under bakkenivå blir kledd med knotteplast og isolert før det fylles tilbake. Det blir godt å få drenert dette huset, i regnværsperioden før grøfta ble gravet kom det faktisk vann inn i kjelleren! Ikke rart det har vært rått der i alle år...
Dreneringsgrøfta fylles med vann når det regner
 Rørleggerne er godt i gang med legging av gulvvarme. Her et bilde fra fremtidig spisestue.
Vannbåren varme i gulvet
Vi hadde også noe kompiser innom i helgen som hjalp til litt, og bestilte i den sammenheng en 15m3 container. Skal si den ble fort full, og det var bare trevirke. Men det er verdt det, og vi sparer masse tid i motsetning til å kjøre 20 lass med den lille tilhengeren vi bruker.. Skal få gravemaskinmannen til å "komprimere" innholdet litt med grabben i morgen, så blir det kanskje plass til litt mer.

Containeren er allerede full..

Nyinnkjøpt slegge til å rive utslagsvask i kjelleren, det gikk i en fei!
Lunsj på dugnadsgjengen
Ellers ble det revet en del i trappegangen i 2. etasje. Har også lektet ned taket i spisestue på samme måte som tidligere nevnt i andre stua, med 23 x 48 lekter og karmskruer. Takene i de to stuene er nå helt i vater og kan gipses. Mangler å gjøre det samme på kjøkkenet.
Tak i vater
Har også gjort ferdig utlekting på kjøkkenet, inkludert spikerslag for kjøkkeninnredning.
Utlekting (5cm) inkludert spikerslag (2" x 4") for kjøkkeninnredning
Vannrør og elrør til kjøkkeninnredning er lagt opp fra kjelleren (nederst i bildet)
Videre planer fremover nå er å legge plast og skum/trinndemper på gulvene så snart rørleggerne er ferdig, og så skal gulvet på plass (det kommer på onsdag). Ellers er det å begynne med dørkarmer og etterhvert gipsplater i tak og vegger når elektrikeren begynner å få installert punkter. Så kan kjøkkenet bygges. Foringer av vinduene blir også en stor jobb. Og så til slutt det verste - listverk... Det store spørsmålet er når vi har fått gjort dette :-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar