Fredbo på Høvik

Fredbo på Høvik
NB! Det er flere gamle hus som heter Fredbo.. Dette er ikke Villa Fredbo på Nesodden som har vært omtalt i utallige interiørblader!

søndag 29. mai 2011

Status etter helgen

Da var den helgen over. Men vi har fått gjort ganske mye i huset! Vi gjorde ferdig dampsperre i stuene i første etasje. Så begynnte vi (med hjelp av et par kompiser) å rive veggene i gangen, både 1. og 2. etasje, og har også revet det meste på hovedsoverommet i 2. etasje.


Taket i gangen i første etasje. Her blir det spotter.
Gangen i 2. etasje. Trappa skal vi selvfølgelig beholde.



Hovedsoverommet i 2. etasje før vi gikk løs på det (fra prospektet).
Soverommet lørdag ettermiddag... Klesskapene gikk ut vinduet og ble således auto-demontert når de traff plenen.

En morsom detalj vi fant var at bak platene på veggen på soverommet var det tapetsert med sjøkart! Mere nøyaktig var det ca 10 kopier av norsk sjøkart nr 204, "fra Hvidingsö til Espevær". Kartet er sist rettet i 1911, så det er vel lagt på veggen noen år etter det. Karter kostet forøvrig 2 kr.
"Fra Hvidingsö til Espevær", kr 2.

Vi oppdaget også noe råte i takutstikket og senere i veggen på dette soverommet. Råten er fra en gammel taklekkasje som kommer fra før taket ble tekket med nåværende stein. Dette må vi fikse på før vi isolerer og lukker veggen inne, så vi får ringe tømrer i morgen.
Råte i veggen og takutstikket som må fikses.

Her er også et snapshot av garasjen, som fungerer delvis som lager for søppel og delvis som snekkerverksted. Bruker en 1200W Bosch kapp- og gjærsag til nesten alt, den fungerer helt topp!
Søppeldynge/snekkerverksted

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar